Tort de capsuni si mascarpone

tort de mascarpone si capsuni

tort de mascarpone si capsuni

tort de mascarpone si capsuni

tort de mascarpone si capsuni

Un dezmat nerusinat de fructe de sezon pierdute printr-o crema de mascarpone. “Fundatia” e un clasic reinterpretat: o turta dulce densa care a devenit crocanta dupa coacere. La acoperis trebuie sa lucrati singuri. Eu mi-am construit un munte de capsuni, ca-s preferatele mele.

Am eu secretele mele, dar va iese si voua cu siguranta!

Ingrediente:
Blatul:
85 g unt (la temperatura camerei)
• 200 g faina alba
• 2 lingurite de praf de copt
• un praf de sare
• 200 g zahar
• 1 ou
• 100 ml lapte
• 1 lingurita esenta de vanilie
• 400 g capsuni

Crema:
300 g mascarpone
• 100 ml frisca lichida
• 3 linguri de zahar pudra

Topping:
100 g capsuni (sau 1 kg, depinde de pofte) 🙂

Haideti sa va spun cum am facut eu:
Am pregatit o tava rotunda de 20 cm pe care am tapetat-o cu unt si faina. Intre timp, am preincalzit cuptorul la 160°.

Pentru blat am amestecat intr-un bol faina, praful de copt si sarea.
Intr-un alt bol, am batut untul si zaharul folosind un mixer, pana am obtinut un amestec pufos peste care am adaugat apoi laptele, oul si esenta de vanilie.
Am amestecat cele doua compozitii si le-am turnat in tava.

Am taiat capsunile in patru si le-am pus deasupra aluatului, presarand cateva linguri de zahar brun.
Am bagat totul la cuptor pentru 50 min la 160°.

Dupa coacere, am lasat blatul la racit pe un gril de cuptor cca 30 de minute.
Intre timp, am pregatit crema de mascarpone care se prepara extrem de simplu. Am mixat crema cu frisca si cele 3 linguri de zahar.

Cand s-a racit blatul am pus crema si topingul de capsuni peste si gataaa!

Sa poftiti cu spor!

tort de mascarpone si capsuni

tort de mascarpone si capsuni

Follow:

2 Comments

  1. Gina
    May 1, 2016 / 8:38 am

    Arata foarte bine si usor de facut. Dar capsunile coapte? Cum se fac? Nu am incercat. Poate mai multe poze din montarea tortului ar fi de ajutor.

    • oana-catalina
      May 1, 2016 / 8:35 pm

      Buna Gina,
      Multumesc pentru feedback. Urmeaza sa pun mai multe poze si din montare si preparare.
      Si eu am avut aceasta curiozitate, insa se caramelizeaza la cuptor ( cu ajutorul celor 3-4 linguri de zahar brun) si este delicios. Are textura si gust de gem de capsuni.
      Te invit sa incerci!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *