Pasca cu cioco-cioco-ciocolata

pasca cu cioco ciocolata

pasca cu cioco ciocolata

Sa invatam de la cei mai intelepti decat noi cum se face o pasca de sarbatori cu suflet si iubire. Evident cu aroma de ce ne place noua, in acest caz ciocolata multa si migdale. Cu riscul sa pierd din punctajul cu greu obtinut in ochii mamei soacre, ii fac publica reteta avand convingerea ca un lucru delicious trebuie impartasit cu toata lumea. Plus ca e sarbatoare si cred (mai mult sper  ) ca ma iarta.
Asadar, sa purcedem:
Aluat fraged:
1 ou
• 1 lingura zahar
• 2 linguri smantana
• 3 linguri unt (la temperatura camerei)
• Faina cat cuprinde
• 1 praf de copt
• praf de sare
• coaja de la o jumatate de portocala

Crema de cioco-cioco–ciocolata:
1 pahar de lapte
• 1 pahar de zahar
• 2 lingurite de esenta vanilie
• 2 linguri faina
• 50 g cacao
• 4 oua (la temperatura camerei)
• 1 lingura de smantana grasa
• 1 ciocolata neagra
• 1 pahar de nuci macinate

Pentru blat am amestecat oul cu zaharul si sarea pana am obtinut o consistenta spumoasa. Apoi am adaugat untul, smantana, coaja de portocala si faina amestecata cu praful de copt.
Am pus totul intr-o tava bine unsa cu unt inainte, tapetatand si peretii.
Pentru compozitie am amestecat cacaua cu faina si zaharul iar peste acest amestec am turrnat laptele rece. Am fiert amestecul la foc mic, mixand in continuu pana cand a capatat o textura groasa. Apoi am adaugat esenta de vanilie si ciocolata taiata cubulete si am lasat la racit cca 20 min.

pasca cu cioco ciocolata

pasca cu cioco ciocolata

Dupa ce s-a racit am adaugat cele 4 galbenusuri pe rand, nuca, smantana si albusul pe care l-am batut pana s-a transformat in spuma. Ca topping, eu am ales sa presar migdale deasupra dar puteti folosi orice va place.
Am copt la cuptor pasca timp de 45-50 min la 160°.
Iese o nebunie.

pasca cu cioco ciocolata

pasca cu cioco ciocolata

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *