Tort de morcovi

 

 carrot cake

Noroc de ziua unei prietene ca am avut “motiv” sa incropesc un tort de morcovi. Am sperat si am si reusit sa il fac bun tare. Va tin si voua pumnii dar trebuie sa repsectati ce am povestit mai jos. La ”serbare” am avut concurenta (alt tort). Cu noroc a castigat cel care NU a ma ramas in picioare, adica al meu hihihi J

Ingrediente :

Blat:

  • 600 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita nucusoara
  • un praf de sare
  • 230 g zahar brun ( eu am pus jumatate de cantitate, este foarte dulce si asa)
  • 165 g zahar (si aici am pus jumatate)
  • 3 oua (temperatura camerei)
  • 340 g unt (temperatura camerei)
  • 2 lingurite de esenta de vanilie
  • 165ml apa
  • 8-10 morcovi medii
  • 400 g nuci

Crema de branza :

  • 230 g unt(temperatura camerei)   
  • 450g crema de branza
  • 230g zahar pudra

 carrot cake

Hai sa-ti povestesc cum am facut eu:

Am copt doua blaturi, insa iti recomand sa faci trei blaturi pentru a iesi mult mai bine echilibrat.

Intr-un bol am amestecat faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, sarea, nucusoara si ghimbirul

Separat am batut untul si zaharul pana cand a devenit pufos apoi am adaugat unul cate unul ouale si am mixat pentru 3 minute. Am adauga in aceasta compozitie vanilia, apa si morcovii (dati prin razatoare) si am mixat pentru inca 2 minute.

Apoi am amestecat faina cu mixul de morcovi si am adaugat nucile si am impartit cantitatea in 3 parti egale. Blaturile le-am pus pe rand la cuptor, la 160°, cate 30 de minute. In functie de cuptor, este important sa faceti testul cu scobitoarea.

Am racit blaturile pentru 15-20 de minute timp in care am preparat crema de branza.

Am pus intr-un bol toata crema de branza si, folosind un mixer am adaugat treptat untul, mixand in continuu, pana cand s-a omogenizat cu crema. Apoi am adaugat treptat zaharul si am mai mixat cca 5 minute. Scopul este de a obtine o textura foarte cremoasa.

Urmeaza partea cea mai placuta: montarea (nu degustatul J ): blat/crema, blat/crema. Dupa talent, am ornat opera cu nuci pecan.

O sa aveti pofta, cu siguranta J.

 carrot cake

 carrot cake

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *