Tarta cu Mascarpone si Ovaz Caramelizat

#1 tarta mascarpone

In sfarsit…e gata! M-am intors dupa aparat si…disparuse..m-am rugat de ei sa ma lase sa ii fac si poze…

Paziti-o bine dupa ce o terminati!

Este un echilibru perfect intre blat si compozitie, iar ovazul caramelizat este pur si simplu bestial šŸ™‚

Iata reteta :

Timp de preparare: 50 minĀ 

Portii: 12Ā 

Calorii : 400 kcal/ bucĀ 

Crusta:

  • 150g faina
  • 100g ovaz
  • 25g zahar brunĀ 
  • 1 galbenusĀ 
  • 1 praf de sareĀ 
  • 125g untĀ 

Crema:

  • 500g mascarpone
  • 125g crema de branza
  • 75g ovazĀ 
  • 80g zahar brunĀ 
  • 50g untĀ 
  • 500g capsuni si zmeura
  1. Pentru crusta am amestecat faina cu fulgii de ovaz si am rasturnat amestecul pe suprafata de lucru sub forma unei gramajoare. In mijloc am facut o mica adancitura si am pus zaharul, galbenusul, sarea si 3 linguri de apa rece ca gheata. Untul l-am pus pe margine si cu un cutit am “tocat” aluatul pana a devenit faramicios. Apoi l-am framantat rapid cu mainile pentru a obtine un aluat neted. Apoi l-am lasat sa se odihneasca o ora la frigider.
  2. In continuare, am intins aluatul cu degentele intr-o tava de 28 cm, am intepat cu o furculita de mai multe ori fundul tartei si am bagat in cuptorul preincalzit pentru 20 de min la 200Ā°. Pentru a nu creste aluatul am pus o greutate peste (de exemplu fasole).
  3. Fulgii de ovaz i-am caramelizat intr-o tigaie impreuna cu untul si zaharul dupa care am amestecat mai mult de jumatate in crema de mascarpone si am lasat putin pentru decor.
  4. Cand s-a racit blatul, am turnat crema peste si am ornat cu zmeura si caspsuni. Poti orna doar cu zmeura sau doar cu capsuni. Eu nu m-am putut abtine si le-am pus pe ambele šŸ™‚

#2 tarta mascarpone

 

 

 

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *