Chec cu morcov si ghimbir

Processed with VSCO with c1 preset

In weekend am fost la prieteni la Sibiu si nu m-am putut abtine sa nu fac ceva bun. Asa ca am devastat bucataria prietenei mele si am facut acest chec cu morcovi si ghimbir care a iesit demential.  Dulciurile au alt gust cand ai ajutor o fetita roscata de 4 ani :)

Processed with VSCO with c1 preset

Prajitura are un after taste picant, pentru amatorii de ghimbir este curcubeu pe cerul gurii.

Iata reteta:

Chec cu morcov si ghimbir

     

  • Prep Time: 20h
  • Cook Time: 45h
  • Total Time: 1h 5m
  • Serves: 8

Ingrediente

  • 100 g unt nesarat
  • 50 g zahar brun
  • 50 g miere
  • 1 coaja rasa de portocala
  • sucul si coaja de la o lamaie
  • 140 g morcovi
  • 30 g ghimbir
  • 175 g faina
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite pudra de ghimbir
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare

Instructiuni

  • Am pornit cuptorul la 180┬░ si am pregatit o tava de chec (poti folosi si tava de cozonac) pe care am tapetat-o cu unt si faina.
  • Intr-o cratita mare am pus pe foc untul, zaharul, mierea, si jumatatea din coaja de citrice si am incalzit pana s-a topit untul apoi am adaugat morcovul, ghimbirul dat prin razatoare.
  • Intr-un alt bol am amestescat faina, praful de copt, ghimbirul pudra, bicarbonatul si praful de sare. Apoi am cernut amestecul de faina peste cel de unt, am adaugat cele 2 oua si am amestecat pana am obtinut un amestec omogen.
  • Am turnat amestecul in forma de copt si am dat la cuptor pentru 45 de minute sau pana cand checul devine auriu-maroniu si a crescut. Cand a fost gata l-am lasat la racit 20 de minute in forma apoi am rasturant pe un stativ de metal.
Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *