Red Velvet Cake

#redvelvet2

#redvelvetcake1

IUBIREA este ingredientul secret al oricarui cadou dulce. Trebuie sa recunosc faptul ca imi place la nebunie sa fac astfel de cadouri.  Ce poate fi mai dragut de atat?

Acest tort este recunoscut pentru compozitia catifelata si umeda in interior. Este o adevarata provocare culoarea, asa ca ai grija sa pui o cacao care sa nu fie foarte neagra si un colorant foarte bun.

Iata reteta:

Red Velvet Cake

  • Prep Time: 40h
  • Cook Time: 35h
  • Total Time: 1h 15m
  • Serves: 12

Ingrediente

Blat

  • 250 g faina
  • 2 lng de cacao mai putin neagra, sau 1 lng de cacao foarte neagra
  • 1/2 lgt de sare
  • 120 g unt
  • 200 g zahar brun
  • 2 oua
  • 240 mL chefir
  • 1 lgt otet
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu
  • 20 mL colorant

Crema

  • 250 g crema de branza
  • 250 g mascarpone
  • 1 lgt extract de vanilie
  • 400 mL frisca
  • 250 g nuci
  • 60 g zahar pudra

Instructiuni

Blat

  • Intr-un bol am dat printr-o sita amestecul de faina, sarea,cacaua si am lasat deoparte.
  • In alt bol am batut cu un mixer untul pana a devenit cremos, am adaugat treptat zaharul pana cand s-a format o crema pufoasa. Apoi am adaugat ouale (unul cate unul) si vanilia.
  • Am amestecat chefirul cu colorantul si l-am incorporat usor in compozitia de unt.
  • Cu mixerul, la viteza mica am incorporat in 3 etape faina iar la final am adaugat bicarbonatul stins cu otetul. Am turnat amestecul intr-o tava de 25 de cm si am bagat in cuptorul preincalzit la 180° pentru 35 de minute. Cand trece testul scobitorii este gata.
  • Cand s-a racit am bagat blatul pentru 30 de minute la congelator. Asta m-a ajutat sa-l tai mai usor.

Crema

  • Pentru crema am batut cu un mixer crema de branza cu mascarpone , vanilie si zaharul pudra si am lasat la frigider pentru 30 de minute. Intre timp am pregatit frisca de casa pentru care am folosit 2 cutii de 200 ml de smanata pentru frisca. Am incorporat usor frisca (cate o lingura) cu amestecul de branza si am adaugat nucile sfaramate. Eu am lasat bucati mai mari, imi place mai mult. Inainte de montarea tortului am lasat din nou crema la friginer pentru 30 de minute.

Va spun, este delicios! Trebuie sa-l incercati!

red velvet #1

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *