Tarta cu Budinca de Menta

tarta #1
Ingredientele cheie ale acestei retete sunt clar iubirea si capsunile 🙂
Desi arata, nu sunt dulci si nu sunt deloc bombe calorice. De la degustatori, feedback-ul a fost de senzatie: fresh si racoritor.
Se fac repede. Nici sa nu va ganditi ca este complicat!
Uite reteta:
Blatul este acelasi ca si la tarta cu ovaz si mascarpone.
Budinca:
  • 250ml lapte
  • semintele de la o pastaie
  • 4 galbenusuri
  • 3 linguri zahar brun
  • 3 lingur amidon alimentar
  • cateva frunze de menta
  • 300gr capsuni
1. Pentru budinca de casa am pus la foc mic laptele cu semintele de la pastaia de vanilie si 3 linguri de zahar. Intre timp am amestecat amidonul cu galbenusurile pana la omogenizare. Dupa ce laptele s-a incalzit l-am adaugat treptat, mai intai cate o lingura apoi am turnat tot laptele peste crema de ou si amidon. Am pus tot amestescul pe foc inca 2-3 minute mestecand continuu iar cand a inceput sa fiarba am luat oala de pe foc si am pus-o cu fundul intr-un vas cu apa rece pana cand crema s-a ingrosat perfect, apoi am pus frunzulitele de menta taiate marunt.
Am pus budinca peste mini tartele mele si am ornat cu o cantitate generoasa de capsuni
Daca nu-ti place menta, o poti scoate si poti orna cu orice fel de fruct. Budica de vanilie este atat de buna incat o poti combina in multe feluri. O poti savura si singura.
tarta #2
Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *