Cheesecake cu Zmeura

#zmeura2

#zmeura1

#zmeura3

Cred ca v-au convins pozele ca acest cheesecake cu zmeura este senzational. Este evident ca am o pasiune pentru aceste ispite, dar pur si simplu nu ma pot abtine sa nu fac INCA un cheesecake. Imi place aceasta prajitura pentru ca o poti face in atat de multe feluri si iti pune imaginatia la incercare.

Trebuie sa recunosc faptul ca imi plac mai mult cheesecake-urile gatite decat cele reci dar asta si pentru ca imi provocarile. Pentru un cheesecake perfect trebuie sa iti cunosti in primul rand cuptorul, apoi trebuie sa stii ca acesta este gata atunci cand mijlocul este moale. Pe mine acest video m-a ajutat sa inteleg cum se face Perfect Cheesecake.

Va garantez succes maxim cu aceasta retata.

Cheesecake cu Zmeura

  • Prep Time: 30h
  • Cook Time: 1h 40m
  • Total Time: 2h 10m
  • Serves: 12

Ingrediente

Crusta

  • 200 g biscuiti digestivi
  • 50 g migdale macinate
  • 120 g unt topit si racit

Crema

  • 300 g branza de vaci grasa
  • 200 g crema de branza
  • 200 g ricotta
  • 3 oua mari
  • 150 g zahar
  • praf de sare
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 300 g zmeura
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingura amidon

Instructiuni

  • Pentru crusta am maruntit fin biscuitii pe care i-am amestecat cu migdalele macinate si untul. Am tapetat crusta de biscuiti cu degetele avand grija sa urc si pe peretii tavii (20cm) si am dat la cuptor pentru 10 min la 160°.
  • Pentru crema, am blenduit branza de vaci cu un mixer vertical pentru a o face mai cremoasa. Am adaugat crema de branza si ricotta si am mai mixat pentru cateva minute. In continuare am adaugat extractul de vanilie, coaja de lamaie si praful de sare, amidonul si faina. Dupa ce am omogenizat bine, am adaugat cate un ou pe rand si am mixat bine dupa fiecare. Am dat deoparte.
  • Pentru piureul de zmeura am dat printr-un blender zmeura si am dat deoparte.
  • Dupa ce am scos crusta din cuptor am turnat crema de branza si cu o lingura am facut cateva buline de piure de zmeura iar cu varful unei lingure de lemn am facut miscari cerculare pentru a omogeniza cele doua compozitii.
  • Am pus cheesecake-ul la cuptor pentru 1h si 20 de min la 160°. De aceasta data am copt cheesecake-ul in baie de abur (vezi video mai sus). Prajitura este gata atunci cand mijlocul este inca moale. Cand a fost gata am lasat pentru inca 40 de min cheesecake-ul in cuptorul oprit. Pentru un cheesecake cremos si foarte bine inchegat este necasar sa fie lasat la racit pentru 4-5 ore sau chiar peste noapte la frigider. Daca aveti rabdare bineinteles :)
  • Pofta Buna!

#zmeura4

#zmeura5

 

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *