Galette cu Ricotta, Visine si Caise

Galette cu piersici

galette si caise

Galette cumricotta si caise

Aceasta tarta rustica cu ricotta si caise&visine este dementiala. Ea este minunta si simpla intr-o varietate de combinatii de fructe, insa cu ricotta este altceva…. Deserturile cu caise sunt atat de bune incat nu ai cum sa nu pornesti cuptorul, dimineata pe racoare sau seara tarziu :), bineinteles.

Am reusit sa o impresionez pana si pe mama cu tarta asta, asa ca va invit sa o faceti.

In cazul in care nu va puteti opri din mancat se asezoneaza cu 2 ore de sala :)

PS: Blatul este cel de aici!

Pofta!

Galette cu Ricotta, Caise si Visine

  • Prep Time: 25m
  • Cook Time: 45m
  • Total Time: 1h
  • Serves: 12

Ingrediente

  • 250 g ricotta grasa
  • 1 lingura faina alba
  • 1 lingura de lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 ou batut
  • 150 g visine
  • 400 g caise
  • 1 semintele de la o pastaie de vanilie
  • 120 g zahar
  • 1 lingurita aminodon

Crema

    Instructiuni

    • Cat sta blatul la figider am pregatit fructele si le-am pus intr-un bol cu semintele de la 1/2 pastaie de vanilie, praful de sare si 2 linguri de zahar.
    • Pentru crema de ricotta, am batut cu un mixer ricotta cu zaharul, 1/2 pastaie de vanilie, am adaugat faina si amidonul. *iese si fara faina si amidon
    • Cand s-a racit aluatul l-am intins bine cu un tel intr-o forma cat mai rotunda. In mijloc am pus crema dar nu pe toata suprafata aluatului si doar pe mijloc. Peste crema am asezat cu grija fructele iar la final am folduit marginile peste crema. La final unge tarta cu oul batut cu lapte si presara zahar brun pe marginile aluatului.
    • Pune la cuptorul preincalzit la 180° pentru 30-40 min sau pana devine aurie crusta
    Follow:

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *