Tarta cu Crema Frangipane si Afine

IMG_2702

IMG_2707

Aceasta Tarta cu Crema Frangipane si Afine are foarte mult unt, dar eu iubesc untul. Imi place la nebunie. Crusta crocanta cu muult unt, crema cu unt si migdale: total crazyness!!!

Nu vreau sa va povestesc prea multe, va invit sa o faceti si sa-mi lasati aici un feedback :)

Tarta cu Afine si Crema Frangipane

Ingrediente

Crusta

  • 100 g unt rece
  • 1 galbenus de ou
  • 200 g faina
  • 40 g zahar
  • 2 linguri apa rece
  • 1 varf cutit de sare

Crema Frangipane

  • 200 g unt
  • 200 g faina de migdale
  • 1 galbenus de ou
  • 2 albusuri
  • 100 g zahar
  • 250 g afine

Instructiuni

  • Pentru crusta amesteca untul rece cu faina, sarea si zaharul pana obtii un aluat faramicios. Adauga galbenusul de ou si cele 1-2 linguri de apa rece pana cand obtii consistenta unui aluat fraged.
  • Aluatul de pune intr-o folie la rece pentru o ora. Intre timp pregatim crema.
  • Amesteca untul (temperatura camerei) cu zaharul pana cand are o consistenta cremoasa. Adauga ouale si amesteca pana cand se incorporeaza foarte bine. Apoi adauga faina de migdale si amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Lasa crema la frigider pentru 5 minute.
  • Asezati aluatul in forma, apoi cu o spatula intindeti compozitia de migdale peste blatul de tarta. Iar la final presarati cu afine.
  • In cuptorul preincalzit la 170° lasati tarta pentru 30-40 de min, pana cand marginile blatului este auriu, rumenit.
Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *