M-am indragostit de aceste batoane cu cocos si smochine. Sunt un boost de energie, perfecte pentru micul dejun…pranz sau cina :)
Va las reteta negresit:
Batoane Raw cu Cocos si Smochine
Created by oana-catalina on August 21, 2016
- Prep Time: 20m
- Total Time: 2h
- Serves: 9
Ingrediente
Crusta
- 100 g fulgi de cocos
- 4 linguri ulei de cocos
- 300 g caju hidratat 4-5 ore
- 400 mL lapte de cocos
- 1 lingurita miere
- 2 linguri ulei de cocos
- 1 lingura cacao raw
- 100 g nuci macinate
- 80 g migdale hidratate 2 ore
- 80 g merisoare/ coacaze/ goji/ prune uscate
- 50 g fulgi de cocos
- 100 g smochine hidratate 2 ore
- 150 g curmale fara samburi
- 4 smochine proaspete pentru decor
Crema
Instructiuni
- Pentru crusta de ciocolata, am blenduit toate ingredientele cu un blender, am adaugat cacaoa, uleiul, mierea si fulgii de cocos. Veti obtine o crema lipicoasa. Intr-o tava intindeti cat mai egal crema de ciocolata si bagati la congelator pentru cel putin 2 ore.
- Pentru crema de cocos, amestecati laptele de cocos impreuna cu caju-ul pe care l-ati blenduit in prealabil si a devenit o crema fina. Adaugati fulgii de cocos si uleiul de cocos. Turnati crema peste crusta de ciocolata si puneti la concegalator pentru 4 ore pana se intareste, Ornati apoi cu smochine proaspete.
