Tarta sarata cu Branza de Capra, Gorgonzola si Smochine

FullSizeRender

gorgonzola

Daca iti place branza, de orice fel, nu ai cum sa nu incerci aceasta Tarta cu Branza de Capra, Gorgonzola si Smochine. Este o nebunie totalaaaa si este atat de usor de facut. Eu am pregatit-o pentru socrii mei, si desi pare greu de crezut :)) i-am impresionat cu aceasta Tarta cu Branza de Capra, Gorgonzola si Smochine. Pentru toti cei care stiu ce minunatii gateste mama soacra inteleg ce vreau sa spun.

Acestea fiind spuse va invit sa cuptoriti :

Tarta sarata cu Branza de Capra, Gorgonzola si Smochine

   

  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 50m
  • Total Time: 1h 15m
  • Serves: 12

Ingrediente

Crusta

  • 300 g faina
  • 115 g unt
  • 150 g branza de capra sau telemea de vaca sau ce branza ai prin casa :)
  • 2 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de piper

Topping

  • 150 g branza de capra
  • 150 g gorgonzola
  • 8 smochine proaspete
  • 1 lingurite otet balsamic
  • 50 g nuci pecan
  • 10 g muguri de pin

Instructiuni

  • Pentru crusta amesteca untul rece cu faina pana obtii un aluat sfaramicios, apoi adauga galbenusurile, branza,sarea si piperul. Aveti grija la sare mai ales daca puneti telemea.
  • Puneti aluatul intr-o folie alimentara si lasati la frigider pentru 1-2 ore. Scoateti aluatul din friger, intindeti-l intr-o forma cat mai rotunda si puneti-l intr-o tava tapetata cu unt si faina. Daca va ramane aluat puteti folosi pentru decor. Cu o furculita intepati in mai multe locuri aluatul si puneti la cuptorul preincalzit la 180 grade 10-12 minute.
  • Pentru crema de branza, amestecati cele doua tipuri de branza impreuna cu otetul apoi turnati penste crusta racita. Peste branza asezati smochinele proaspete taiate in 4. Bagati tarta in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute sau pana cand crusta devine aurie.
  • Cat tarta este in cuptor, trageti la tigaie mugurii de pin si nucile pentru cateva minute, pana cand mugurii de pin se rumenesc.
  • Cand este gata lasati la racit sau serviti calda. Este delicioasa!
Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *