Biscuiti integrali cu nuci pecan si afine

biscuiti

biscuiti

Acesti biscuiti se prepara foarte usor, iar aluatul necopt se poate pastra in cogelator, astfel incat poti face biscuiti oricand ai chef. Afinele uscate sunt doar o sugestie, poti folosi la fel de bine stafidesau alte fructe uscate. Daca nu doresti nuci sau esti alergic, nu e nevoie sa le incluzi in reteta. Poti oricand inlocui nucile cu seminte de dovleac sau fulgi de cocos.

Biscuiti integrali cu nuci pecan si afine

  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 15m
  • Total Time: 35m

Ingrediente

  • 175 g faina alba
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 85 g fulgi de ovaz
  • 120 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 140 g unt taiat cubulete
  • 70 g afine uscate
  • 50 g nuci pecan
  • 1 ou batut

Instructiuni

  • Pune faina, praful de copt, ovazul, zaharul si scortisoara intr-un coastron si amesteca-le bine cu mana. Adauga untul si framanta-l pana il incorporezi, iar compozitia capata o consistenta nisipoasa.
  • Pentru a forma aluatul, adauga in compozitie afinele si nucile pecan, oul, apoi amesteca totul bine cu o lingura de lemn pana obtii o minge mare de aluat.
  • Pudreaza cu faina suprafata de lucru, apoi ruleaza pe ea aluatul intr-un baton mare si gros cam de 6cm. Infasoara-l in folie alimentara si lasa-l la frigider sa se intareasca.
  • Incinge cuptorul la 180 de grade. Despacheteaza aluatul racit. taie-l in felii groase si aranjeaza-le pe tava tapetata cu hartie de copt. Da biscuitii la cuptor timp la 15 minute. Lasa-i in tava sa se intareasca, apoi scoate-i pe un gratar pentru prajituri pentru a se raci complet.
Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *