Tort de Morcovi cu Crema de Mascarpone si muuuulte Seminte

img_2969

And the Oscar goes toooooo….Tortt de Morcovi! Nu stiu voi, dar sper sa va conving cu aceasta reteta, eu sunt innebunita dupa tortul de morcovi. Pur si simplu este prea bun. Toate condimentele: nucusoara, scortisoara si cardamom-ul impreuna cu dulceata din morcovi fac acest tort unul irezistibil. Iar acum, in plus fata de primul tort de morcovi, am pus multe nuci, migdale, caju, seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui. Va imaginati ce bunatate?

Aici reteta:

Tort de Morcovi Cu Mascarpone si Muuulte seminte

  • Prep Time: 35m
  • Cook Time: 45m
  • Total Time: 1h 20m
  • Serves: 12

Ingrediente

Blat

  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita nucusoara
  • 1 praf de sare
  • 170 g zahar brun
  • 80 g zahar alb
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 3 oua
  • 175 g unt
  • 80 mL apa
  • 200 g nuci
  • 150 g mix de seminte :floarea soarelui, dovleac
  • 50 g migdale
  • 50 g caju
  • 8 morcovi medii
  • 700 g mascarpone
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie

Crema

    Instructiuni

    • Intr-un bol am amestecat faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, sarea, si nucusoara. Separat am batut untul si zaharul pana cand a devenit pufos apoi am adaugat unul cate unul ouale si am mixat pentru 3 minute. Am adauga in aceasta compozitie vanilia, apa si morcovii (dati prin razatoare) si am mixat pentru inca 2 minute. Apoi am amestecat faina cu mixul de morcovi si am adaugat nucile, migdalele, caju-ul si mixul de seminte (pe care le-am tinut in cuptor pentru 10 minute).
    • Am impartit compozitia in doua parti egale si am bagat in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute.
    • Pentru crema am mixat mascarpone cu zaharul apoi am adaugat extractul de vanilie.
    • Am montat tortul si l-am lasat "dezbracat" ornandu-l doar cu cateva bomboane de cocos.
    Follow:

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *