Salam de Biscuiti cu Prosecco

salam de biscuiti

salambiscuiti1

Sen-za-tio-nal atat pot sa spun despre aceasta prajitura. Fiind desertul preferat al sotului meu, am facut de foarte multe ori Salam de Biscuiti insa aceasta varianta cu Prosecco si sare de mare a fost suuper apreciata.

Astazi am zis pas la cura de slabire si am mancat….muult, mult salam de biscuiti.

Salam de Biscuiti cu Sare de Mare si Prosecco

  • Prep Time: 30m
  • Total Time: 1h
  • Serves: 8

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 140 g zahar
  • 4 oua mari
  • 2 linguri de cacao
  • 70 mL prosecco
  • 1 varf de cutit generos de sare de mare
  • 250 g ciocolata neagra cu 70% cacao
  • 140 g biscuiti maruntiti grosier ( cu lamaie de preferat)
  • 100 g migdale decojite tocate grosier
  • 150 g nuci
  • 140 g mix de sochine, prune, merisoare uscate, tocate grosier

Instructiuni

  • Pune ciocolata intr-un bol termorezistent deasupra unei oale cu apa clocotita (bain-merie). Cand ciocolata s-a topit adauga cate un ou pe rand si amesteca bine dupa fiecare. Amesteca pret de 5-6 minute la bain-marie dupa care poti adauga untul si zaharul. Atunci cand untul s-a topit pune bolul deoparte pentru a se raci aproximativ 5 minute. Incorporeaza pudra de cacao, sarea de mare si prosecco.
  • Adauga biscuitii, toate tipurile de nuci si fructele uscate.
  • Fie alegi sa transferi compozitia intr-o forma de tort sau paine/chec fie folosesti folie alimentara dubla si rulezi aluatul sub forma unui salam.
  • Pune desertul la frigider pentru aproximativ 8 ore, preferabil peste noapte.
  • Sa aveti masura ca pofta sigur aveti :)

Aceasta este o versiune decadenta a cunoscutului desert cu ciocolata. Poti adapta reteta cu usurinta folosind diferite tipuri de alcool, biscuiti, fructe uscate si nuci.

 

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *