Cheesecake cu ciocolata si smochine caramelizate

cheesecake ciocolata

cheesecakecioco1

Abia asteptam sa vina frigul sa dau drumul la cuptoreala si mai ales la un cheesecake. Asa dor aveam de un cheesecake, incat am facut unul cu ciocolata in interior, ciocolata la exterior si cateva smochine proaspete caramelizate. Suna bine pana acum? Daca raspunsul este “da”, Spor la treaba sa aveti. Daca totusi nu este pe placul tau ciocolata…greu de crezut… am aici o reteta de cheesecake cu fructe.

Cheesecake cu picaturi de ciocolata si smochine caramelizate

  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 1h
  • Total Time: 1h 30m
  • Serves: 12

Ingrediente

Blat de Biscuti

  • 125 g unt
  • 300 g biscuiti digestivi

Topping

  • 5 smochine
  • 50 g ciocolata
  • 50 g frisca lichida

Crema de Branza

  • 500 g branza de vaci
  • 125 g crema de branza
  • 3 oua
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita amidon
  • 100 g smantana grasa
  • 50 g picaturi de ciocolata sau ciocolata tocata
  • 1 pastaie de vanilie
  • 180 g zahar

Instructiuni

  • Pentru blat amesteca biscuitii sfaramitati cu untul topit .Apoi pune amestecul intr-o tava si da la cuptor pentru 10 minute. In functie de tava poti urca cu blatul de biscuiti si pe peretii tavii.
  • Pentru crema, cu un mixer vertical am mixat branza de vaci pentru a o face mai cremoasa. Am insistat destul de mult si am obtinut textura unei creme de branza. Peste branza am pus crema de branza, smantana grasa si am mai mixat pentru cateva minute.
  • In continuare am adaugat ouale (cate unul pe rand) , faina, amidonul si semintele de la pastaia de vanilie.
  • Peste crusta scoasa din cuptorti am turnat amestecul de branza si am dat la cuptor pentru o ora si 30 de min la 160°. Cheesecake-ul este gata cand mijlocul este inca moale si se misca atunci cand misti tava. Cand este gata lasa-l in cuptor pentru 50 de min cu usa deschisa.
  • Pentru topping am incalzit frisca lichida si am turnat-o peste ciocolata maruntita pana s-a topit. apoi am turat ganache-ul peste cheesecake. Am taiat smochinele in patru, le-am presarat cu zahar brun apoi le-am bagat la cuptor 15 min la 200 de grade. Le-am lasat la racit apoi le-am asezat peste topping de ciocolata.
Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *