Ciocolata de casa

ciocolata de casa

ciocolata de casa

Ciocolata de casa este desertul copilariei mele, Mama il facea foarte des cu nuca din belsug. Imi place atat de mult incat sunt in stare sa mananc o tava intreaga dar ma opreste dieta zilnica…of mereu sunt la dieta si mereu fac “exceptii” ..

Ce va pot spune despre aceasta reteta este ca, de departe este cea mai buna ciocolata de casa pe care am facut-o. Secretul sta in fierberea siropului. Pentru a obtine o ciocolata de casa densa dar nu foarte tare si totusi sa se topeasca in gura trebuie sa fierbi siropul (apa si zaharul) timp de 10 minute. Rezultatul este: copilarie la puterea a zecea.

 

Ciocolata de casa

  • Prep Time: 30m
  • Serves: 12

Ingrediente

  • 500 g lapte praf
  • 200 g unt
  • 1 sticluta vanilie de madagascar
  • 500 g zahar tos
  • 1 pahar cu apa (200ml)
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 50 g migdale macinate
  • 100 g caju prajit
  • 100 g mix de fructe uscate

Instructiuni

  • Pune intr-o craticioara apa cu zaharul la foc mic. Din momentul cand incepe sa clocoteasca mai lasa 10 minute apoi adauga pachetul de unt si amesteca pana la omogenizare.
  • Dupa ce s-a topit untul, se ia cratita de pe foc si se adauga laptele praf cernut, impreuna cu vanilia, esenta de migdalel si migdalele macinate.
  • Amesteca bine cu mixerul pana cand nu mai sunt cocoloase de lapte praf apoi adauga caju-ul dupa l-ai tinut in cuptor 10-15 min.
  • Pasta obtinuta se pune la racit intr-o tava de cuptor care a fost unsa in prealabil cu unt. Presara deasupra fructele uscate
  • Este delicoasa!

 

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *