Muffins cu Dovleac

 

muffinsdovleac

muffinsdovleac

Este toamnaaaaa si am inceput seria bunatatiolor de sezon. Am spart gheata cu dovleacul si cu  o reteta foarte usoara dar mai ales delicoasa de muffins. Poti inlocui oricand zaharul cu miere si sunt perfecte de pus in pachetelul pentru scoala. Apoi trebuie sa va mai spun ca dovleacul este foarte slab caloric, are doar 30 de kcal/100g  si este un bun aliment in cura de slabire, cu conditia sa il pregatiti dietetic. Iata cum puteti face asta : scoateti zaharul si adaugati un indulcitor natural, iar in loc de unt puneti ulei de cocos si uite asa avem o varianta dietetica si sanatoasa a acestor delicii.

Uite si reteta:

Muffins cu Dovleac

  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 30m
  • Total Time: 1h
  • Yield: 14 muffins

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 200 g dovleac crud
  • 150 g zahar
  • 100 g unt la temeperatura camerei
  • 150 g iaurt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 praf de sare
  • 1 semintele de la o pastaie de vanilie
  • 1 lingurita nucusoara
  • 70 g nuca

Instructiuni

  • Dovleacul ras ( mare) se amesteca cu zaharul si nucile si se caleste pana scade tot sucul lasat. Se pune scortisoara si se lasa la racit.
  • Intr-un bol se bate spuma untul si restul de zahar (50g) pana se obtine o crema pufoasa. Apoi se adauga ouale (pe rand) si semintele de la pastaia de vanilie.
  • Faina se amesteca cu sarea, bicarbonatul si nucusoara apoi se incorporeaza in compozitia de unt. Se adauga dovleacul racit si se amesteca bine, iar la final se adauga iaurtul.
  • Pune cu o lingura compozitia in 14 forme de briose si da in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *