Crumble cu prune si rubarba

crumblecuprunesirubarba

Acest crumble cu prune si rubarba este desertul perfect mai ales atunci cand ai musafiri. Daca vrei sa-i servesti cu ceva bun facut in casa este reteta de care ai nevoie sa iesi din impas. Se face repede, cu orice fruct iar ingredientele sunt sigur in camara ta.

crumblecuprune

Toata vara am vrut sa fac crumble cu prune. Am fost atat de bucuroasa ca inca se mai gasesc prune in piata incat am luat 1kg si m-am pus pe gatit. Iar combinatia cu rubarba este de vis!

Acest Crumble cu prune si rubarba poate fi gatit si fara zahar fiind perfect pentru gustarea copiilor.

#cudragdedulce ,

Cuptorica

Crumble cu Prune si Rubarba

Ingrediente

Topping

  • 100 g faina integrala
  • 100 g tarate de ovaz
  • 200 g unt de la frigider
  • 2 linguri de lapte rece
  • 1 galbenus de ou

Compozitie

  • 300 g prune
  • 300 g rubarba
  • 100 g zahar
  • 1 g lingura amidon

Instructiuni

  • Cu un robot de bucatarie sau cu o furculita amesteca toate ingredientele pentru topping pana obtii un aluat tare. Pune la frigider pentru 30 minute.
  • Prunele si rubarba taiata si curatata pune-le intr-un bol cu zaharul si amidoul.
  • Scoate aluatul din frigider si lasa-l 5 minute la temperatura camerei. Pune prunele si rubarba intr-o tava iar deasupra rupe bucatele de aluat pe toata suprafata tavii.
  • Da in cuptor pentru 35-40 de minute pana aluatul devine auriu. Serveste cald sau rece este demential! Pofta Buna!
Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *