Prajitura cu Prune, Migdale si Ciocolata

prajituracuprune

Prajitura cu Prune, Migdale si Ciocolata….o nebunie curata. Aceasta este singura prajitura care s-a mancat fierbinte. A fost cea mai rapida sesiune photo a unei prajituri facute vreodata. Prietenele mele au devorat-o pur si simplu.

Mereu va spun despre cat de bune sunt prajiturile mele, stiu..par lipsita de modestie dar va spun cu mana pe inima ca aceasta este una dintre cele mai bune facute vreodata.

prajituracuprunesiciocolata

Si cum prunele sunt pe cale de disparitie, iti sugerez sa inlocuiesti prunele cu mere iar migdalele cu nuci. Cu siguranta rezultatul va fi mi-nu-nat!

Dincolo de ingredientele acestei prajituri, iubirea este ingredientul secret!

#cudragdedulce,

Cuptorica

 

 

Prajitura cu Prune, Migdale si Ciocolata

  • Prep Time: 45m
  • Cook Time: 1h
  • Total Time: 1h 45m
  • Serves: 12

Ingrediente

  • 80 g zahar brun
  • 300 g prune
  • 140 g unt
  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 285 g iaurt grecesc
  • 3 oua (separte albusurile de galbenusuri)
  • zeama de la o lamaie
  • 50 g migdale taiate grosier
  • 50 g ciocolata taiata grosier
  • 80 mL lapte

Instructiuni

  • Incinge cuptorul la 180 de grade. Tapeteaza o tava de copt cu unt si faina. Aseaza prunele taiate in 4 pe fundu-l tavii si presara 2 linguri zahar brun peste. Pune tava in cuptor pentru 10 minute.
  • Intre timp, amesteca toate ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea si lasa deoparte.
  • Intr-un alt bol mixeaza untul cu zaharul pana devine o crema fina iar granulele de zahar nu se mai simt. Adauga zeama de lamaie, galbenusurile de ou, vanilia, laptele si iaurtul si mai mixeaza pentru 1-2 minute pana obtii o crema fina. Adauga ingredientele uscate si incorporeaza cele doua compozitii. Adauga albusurile batute spuma si incorporeaza-le in 2-3 etape. La final adauga ciocolata si migdalele,
  • Toarna compozitia peste prunele caramelizate si da in cuptor pentru 50-60 de minute sau pana devine aurie si trece testul scobitorii. Lasa la racit in tava pentru 20- 30 de minute apoi rastoarna prajitura pe un platou. Se poate servi si calda este delicioasa.
  • Pofta Buna!

 

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *