Tarta Sarata cu Praz, Emmentaler si Fistic

tartacuprazsiementaler

Rasfoind o revista de food (of course) am dat peste aceasta reteta de tarta cu praz, emmentaler si fistic. La prima vedere mi s-a parut complicata insa citind mi-am dat seama ca este extrem de simplu de facut motiv pentru care m-am pus pe treaba. Intamplator sau nu, aveam toate ingredientele in casa. Prazul este nelipsit fiind preferatul pruncului iar branza emmentaler preferata celuilalt copil al meu :)) sotul :)).

tartacupraz

Rezultatul a fost spectaculos, prazul si branza maturata se potrivesc foarte bine. Poti inlocui Emmentaler cu Gouda sau cu Gruyere.

Va anunt ca am prins drag si de sarat asa ca am pe lista cateva retete delicioase de tarte sarate. Nu uitati si de faimoasa tarta cu branza de capra, gorgonzola si smochine.

 

Tarta sarata cu Praz, Emmentaler si Fistic

  • Prep Time: 45m
  • Cook Time: 45m
  • Total Time: 1h 30m
  • Serves: 8

Ingrediente

Aluat Tarta

  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 2 linguri lapte rece
  • 1 ou

Umplutura

  • 50 g unt
  • 500 g praz curatat si feliat
  • 3 oua
  • 75 mL smantana pentru gatit
  • 75 mL lapte
  • 1 lingurita mustar Dijon

Topping

  • 75 g Emmentaler
  • 85 g pesmet
  • 50 g fistic tocat grosier
  • 2 linguri patrunjel tocat

Instructiuni

  • Pentru aluatul de tarta amesteca la robot sau cu o lingura faina si untul de la frigider si cele 2 linguri de lapte rece. Lasa aluatul la rece 30 de minute, apoi intinde o foaie rotunta cu multa faina.
  • Incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Pune aluatul de tarta intr-o tava de tarva si inteapa cu o furculita in mai multe locuri. Pune peste aluatul de tarta o hartie de copt si umple-l cu boabe uscate de fasole. Coace aluatul 12 minute dupa care indeparteaza boabele de fasole si mai lasa la cuptor 5 minute pana se rumeneste putin. Micsoreaza temperatura cuptorului la 180 de grade.
  • Intre timp, prepara umplutura. Topeste untul intr-o tigaie. Cand face spuma, adauga prazul, acopera cu un capac si lasa pe foc mic 20 de minute pana se inmoaie. Lasa deoparte pana se inmoaie. Lasa deoparte sa se raceasca.
  • Amesteca ouale, smantana, laptele, mustarul, branza si asezoneaza. Acopera uniform aluatul de tarta cu praz, apoi toarna compozitia cu ou. Coace 30 de minute.
  • Pentru topping, combina tate ingredientele. Scoate tarta si distribuie toppingul uniform. Pune tarta inapoi in cuptor 15 minute pana se rumeneste usor.
  • Pofta Pofticioasa!
Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *