Tort cu Dovleac Copt

tortcudovleac

 

 

Buna Cuptoricilor!

 

Vremea de afara ma inspira si cum sunt o fashionista inraita, m-am gandit sa asortez sezonul cu tortul de astazi. Cum ador lucrurile simple, am decis ca tortul de dovleac e alegerea perfecta pentru ziua onomastica a pruncului meu mult iubit. N-am stat pe ganduri si mi-am pregatit ingredientele, gandindu-ma ca voi avea si invitati, si inca unii importanti, socri :). Asadar va trebui sa impresionez si sa multumesc publicul neaparat. Nu ca nu v-ati fi prins pana acum de modestia mea, dar va voi marturisi ca mi s-a cerut dublarea portiilor dupa prima runda. Tortul de dovleac e alegerea perfecta pentru ceva dulce rapid, light si de efect. Unde mai pui ca dovleacul are proprietatiĀ antiinflamatoare si antioxidante, este anticancerigen si anti-diabetic, are putine calorii, fiind alegerea perfecta pentru o gustare de dupa-amiaza.

 

Tort cu Dovleac Copt

  • Prep Time: 1h
  • Cook Time: 30m
  • Total Time: 1h 30m
  • Serves: 12

Ingrediente

Blat

  • 3 oua
  • 350 g faina
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 180 g unt la temperatura camerei
  • 350 g zahar
  • 1 miezul de la o pastaie de vanilie
  • 450 g dovleac copt
  • 60 mL ulei de floare soarelui
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1 lingurita nucusoara
  • 250 g nuca
  • 250 mL lapte

Crema

  • 500 g ricotta
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 100 g zahar pudra
  • 200 mL smantana pentru frisca

Instructiuni

  • Pentru piureul de dovleac pune dovleacul la cuptor pentru aproximatic 90 de minute la 180 de grade. Cand dovleacul este gata cu ajutorul unui robot de bucatarie sau cu un mixer vertical transforma-l intr-un piure fin. Lasa deoparte.
  • Intr-un bol cerne faina cu sarea si condimentele ( scortisoara, ghimbir, nucusoara).
  • Intr-un alt bol bate untul la temperatura camerei cu zaharul pana cand nu se mai simt granulele de zahar. Adauga ouale pe rand unul cate unul si mixeaza 1 minut dupa fiecare. La final adaugam vanilia si piureul de dovleac si amestecam din nou. Adauga jumatate din amestecul de faina si amesteca apoi adauga laptele si ulei iar la final restul de faina. Amesteca pana obtii o compozitie omogena apoi adauga nuca.
  • Toarta toata compozitia in 3 tavi egale tapetate cu unt si faina. Iar daca nu ai 3 tavi, poti folosi o singura tava iar apoi vei imparti blatul in 3 foi egale.
  • Pune tavile in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de min, sau pana trece testul scobitorii.
  • Pentru crema amesteca branza cu untul ( la temperatura camerei) apoi adauga zaharul pudra si amesteca pana se omogenizeaza.
  • Intr-un alt bol bate smantana pentru frisca pana se intareste, iar la final amesteca cele compozitii.
  • Cand foile de blat s-au racit, monteaza tortul punand cate un strat de crema pe fiecare blat iar cu crema ramasa imbraca tortul. La final poti decora cu scortisoara.

tortcudovleac1

 

 

 

 

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *