French Toast cu Mere Caramelizate

frenchtoast

Dragi Cuptorici,

Nu stiu daca voua vi se intampla dar eu mereu am paine uscata in cos si asta nu ca nu ne place painea, Doamne Fereste. O adoram! Insa de cele mai multe ori, desi suntem la dieta, cumparam prea mult. Iata ca am gasit o reteta foarte simpla, foarte gustoasa, perfecta pentru un mic dejun tarziu in weekend.

Iar daca tot vin sarbatorile si cozonacii vor fi din belsug, poti face aceasta reteta si cu cozonac. Yum.

 

French Toast cu Mere

  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 30m
  • Total Time: 1h
  • Serves: 8

Ingrediente

Mere caramelizate

  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 5 mere mari
  • 100 g zahar brun
  • 30 g unt
  • 1/2 paine
  • 5 oua
  • 1 lingurita nucusoara
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 g zahar brun
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 250 mL lapte
  • 250 mL smantana pentru frisca sau lapte condensat

Compozitie

    Instructiuni

    • Intr-o tigaie pune zaharul. untul, scortisoara si vanilia si lasa la foc mic pana se topeste zaharul, apoi adauga merele taiate si curatate cubulete. Lasa pe foc 10-15 minute pana cand se caramelizeaza merele.
    • Intr-un bol bate ouale cu zaharul brun, scortisoara, nucusoara, vanilia laptele si smantana pentru frisca. Adauga painea taiata cubulete si lasa pentru cateva minute sa absoarba compozitia de lapte.
    • Intr-o tava de ceramica sau sticla pune paine apoi deasupra pune merele caramelizate.
    • Baga compozitia in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45-50 de minute pana cand devine aurie si crocanta.
    • Serviti french toast-ul cald cu inghetata sau rece oricand :)
    Follow:

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *