Cheesecake cu Dovleac

cheesedovleac1

Dragi Cuptorici,

M-am indragostit de Domnul Dovleac. Nu ma pot opri din a face prajituri cu el, este prea bun. Pana acum am facut Muffins cu Dovleac ( cele mai bune), Tort cu Dovleac Copt, Placinta cu Dovleac si astazi va prezit un Cheesecake cu Dovleac absolut bestial.

cheesedovleac

Cheesecake cu Dovleac

  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 1h 30m
  • Serves: 12

Ingrediente

Blat de Biscuiti

  • 300 g biscuiti
  • 125 g unt

Crema de Branza

  • 500 g crema de branza
  • 200 g smantana grasa
  • 4 oua
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingurita amidon

Crema de dovleac

  • 300 g piure de dovleac
  • 1 lingurita scortisoara

Instructiuni

  • Pentru blatul de biscuiti amesteca la robot biscuitii si untul topit. Pune blatul intr-o tava si uniformizeaza cu o lingura. Pune blatul in cuptor la 180 de grade pentru 10 minute.
  • Cu un mixer amesteca crema de branza cu smantana, semintele de la o pastaie de vanilie, sarea. Mixeaza pentru 4-5 minute apoi adauga ouale unul cate unul si mixeaza cate 1 minut dupa fiecare. In continuare adauga faina si amidonul si ameste 1 minut.
  • Scoate blatul din cuptor si toarna jumatate din compozitia de branza. Pune din nou in cuptor pentru 10 minute la 200 de grade. Intre timp pregateste compozitia cu dovleac. Amesteca jumatate din branza ramasa cu piureul de dovleac si scortisoara. Mixeaza 5 minute.
  • Scoate tava din cuptor si toarna compozitia de dovleac peste cea de branza. Cu un cutit fa cerculete in compozitie pentru a intrepatrunde putin cele doua compotizitii.
  • Pune din nou in cuptor pentru 10 minunte la 200 de grade apoi scade temperatura la 90 de grade pentru aproximativ 65 de minute. Cheesecake-ul este gata atunci cand mijlocul este inca moale. Lasa cheesecake-ul in cuptor cu usa deschisa pentru inca 60 de minute apoi da-l la rece pentru cateva ore.
  • Pofta Mare!
Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *