Cheesecake cu Mere si sos Caramel

  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 1h 10m
  • Total Time: 3h
  • Serves: 12 portii

Ingrediente

Blat de biscuiti

  • 300 g biscuiti digestivi
  • 125 g unt

Compozitie Branza

  • 800 g crema de branza
  • 200 g smantana grasa
  • 4 oua
  • 1 pastaie de vanilie
  • 180 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura faina

Compozitie mere

  • 500 g mere
  • 1 g lingura zahar

Topping Caramel

  • 200 g zahar
  • 200 mL smantana dulce
  • 100 mL apa
  • 50 g unt
  • 1 praf de sare

Instructiuni

  • Pentru blatul de biscuiti amesteca la robot biscuitii si untul topit. Pune blatul intr-o tava si uniformizeaza cu o lingura. Pune blatul in cuptor la 180 de grade pentru 10 minute.
  • Cu un mixer amesteca crema de branza cu smantana, semintele de la o pastaie de vanilie, sarea. Mixeaza pentru 4-5 minute apoi adauga ouale unul cate unul si mixeaza cate 1 minut dupa fiecare. In continuare adauga faina si amidonul si ameste 1 minut.
  • Scoate din cuptor blatul de biscuiti si pune merele taiate cubulete, pune o lingurita de zahar brun peste. Toarna si compozitia de branza peste stratul de mere si baga la cuptor pentru 10 minunte la 200 de grade apoi scade temperatura la 90 de grade pentru aproximativ 60 de minute. Cheesecake-ul este gata atunci cand mijlocul este inca moale. Lasa cheesecake-ul in cuptor cu usa deschisa pentru inca 60 de minute apoi da-l la rece pentru cateva ore.
  • Inainte de a servi minunatul cheesecake, pregateste caramelul. Pune pe foc zaharul si apa si fierbe la foc mediu pana devine auriu, adauga untul amesteca pana se topeste, apoi adauga smantana dulce. Toarna sosul caramel peste cheesecake si daca ramane sos adauga un extra topping de sos caramel la servire.
  • From a cheesecake lover to another: Poftaaaaaa MAREEEEE!!!
Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *