Prajitura cu Prune, Migdale si Ciocolata

  • Prep Time: 45m
  • Cook Time: 1h
  • Total Time: 1h 45m
  • Serves: 12 portii

Ingrediente

  • 80 g zahar brun
  • 50 g ciocolata taiata grosier
  • 50 g migdale taiate grosier
  • zeama de la o lamaie
  • 3 oua (separte albusurile de galbenusuri)
  • 285 g iaurt grecesc
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 300 g faina
  • 140 g unt
  • 300 g prune
  • 80 mL lapte

Instructiuni

  • Incinge cuptorul la 180 de grade. Tapeteaza o tava de copt cu unt si faina. Aseaza prunele taiate in 4 pe fundu-l tavii si presara 2 linguri zahar brun peste. Pune tava in cuptor pentru 10 minute.
  • Intre timp, amesteca toate ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea si lasa deoparte.
  • Intr-un alt bol mixeaza untul cu zaharul pana devine o crema fina iar granulele de zahar nu se mai simt. Adauga zeama de lamaie, galbenusurile de ou, vanilia, laptele si iaurtul si mai mixeaza pentru 1-2 minute pana obtii o crema fina. Adauga ingredientele uscate si incorporeaza cele doua compozitii. Adauga albusurile batute spuma si incorporeaza-le in 2-3 etape. La final adauga ciocolata si migdalele,
  • Toarna compozitia peste prunele caramelizate si da in cuptor pentru 50-60 de minute sau pana devine aurie si trece testul scobitorii. Lasa la racit in tava pentru 20- 30 de minute apoi rastoarna prajitura pe un platou. Se poate servi si calda este delicioasa.
  • Pofta Buna!
Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *