TARTA CU PRUNE SI BEZEA

  • Prep Time: 1h
  • Cook Time: 50m
  • Total Time: 2h
  • Serves: 8 persoane

Ingrediente

Crusta

  • 1 baton de vanilie
  • 2 stelute de anason
  • 70 g zahar brun
  • 500 g prune
  • 50 g zahar
  • 100 g nuci macinate
  • 1 albus de ou
  • 2 linguri de lapte rece ( se poate si apa)
  • 1 varf de sare
  • 200 g faina
  • 50 g zahar
  • 1 galbenus de ou
  • 100 g unt rece
  • 1 lingurita cardamom

Bezea

    Crema

      Instructiuni

      • Pentru crusta amesteca untul rece cu faina, sarea si zaharul pana obtii un aluat faramicios. Adauga galbenusul de ou si cele 1-2 linguri de lapte rece pana cand obtii consistenta unui aluat fraged.
      • Aluatul de pune intr-o folie la rece pentru o ora. Intre timp pregatim prunele.
      • Curata prunele, taiele in doua si punele intr-un bol cu zaharul si toate condimentele de mai sus ( vanilie, anason, cardamom). Lasa-le 1 ora la macerat.
      • Scoate aluatul din frigider si intinde-l intr-o forma cat mai rotunda apoi aseaza-l in tava. Cu o furculita fa cateva intepaturi in aluat si pune-l la cuptor pentru 10-15 min.
      • Scoate tava din cuptor si aseaza prunele peste aluatul copt partial si baga din nou in cuptor pentru 40-50 de minute sau pana cand crusta devine aurie.
      • Cu 15 minute inainte de a scoate tarta din cuptor, bate albusul de ou cu zaharul pana se intareste si se tine de mixer apoi amesteca cu nucile macinate. Ai grija sa faci miscari de sus in jos pana la incorporare. Pune beazeaua peste tarta si mai lasa in cuptor pana devine aurie si se crapa.
      • Lasa la racit apoi serveste cu masura :)
      Follow:

      Leave a Reply

      Your email address will not be published. Required fields are marked *