Tort cu Dovleac Copt

  • Prep Time: 1h
  • Cook Time: 30m
  • Total Time: 1h 30m
  • Serves: 12 portii

Ingrediente

Blat

  • 3 oua
  • 350 g faina
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 180 g unt la temperatura camerei
  • 350 g zahar
  • 1 miezul de la o pastaie de vanilie
  • 450 g dovleac copt
  • 60 mL ulei de floare soarelui
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1 lingurita nucusoara
  • 250 g nuca
  • 250 mL lapte

Crema

  • 500 g ricotta
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 100 g zahar pudra
  • 200 mL smantana pentru frisca

Instructiuni

  • Pentru piureul de dovleac pune dovleacul la cuptor pentru aproximatic 90 de minute la 180 de grade. Cand dovleacul este gata cu ajutorul unui robot de bucatarie sau cu un mixer vertical transforma-l intr-un piure fin. Lasa deoparte.
  • Intr-un bol cerne faina cu sarea si condimentele ( scortisoara, ghimbir, nucusoara).
  • Intr-un alt bol bate untul la temperatura camerei cu zaharul pana cand nu se mai simt granulele de zahar. Adauga ouale pe rand unul cate unul si mixeaza 1 minut dupa fiecare. La final adaugam vanilia si piureul de dovleac si amestecam din nou. Adauga jumatate din amestecul de faina si amesteca apoi adauga laptele si ulei iar la final restul de faina. Amesteca pana obtii o compozitie omogena apoi adauga nuca.
  • Toarta toata compozitia in 3 tavi egale tapetate cu unt si faina. Iar daca nu ai 3 tavi, poti folosi o singura tava iar apoi vei imparti blatul in 3 foi egale.
  • Pune tavile in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de min, sau pana trece testul scobitorii.
  • Pentru crema amesteca branza cu untul ( la temperatura camerei) apoi adauga zaharul pudra si amesteca pana se omogenizeaza.
  • Intr-un alt bol bate smantana pentru frisca pana se intareste, iar la final amesteca cele compozitii.
  • Cand foile de blat s-au racit, monteaza tortul punand cate un strat de crema pe fiecare blat iar cu crema ramasa imbraca tortul. La final poti decora cu scortisoara.
Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *