Tort de Morcovi Cu Mascarpone si Muuulte seminte

  • Prep Time: 35m
  • Cook Time: 45m
  • Total Time: 1h 20m
  • Serves: 12 persoane

Ingrediente

Blat

  • 80 mL apa
  • 200 g nuci
  • 150 g mix de seminte :floarea soarelui, dovleac
  • 50 g migdale
  • 50 g caju
  • 8 morcovi medii
  • 700 g mascarpone
  • 100 g zahar
  • 175 g unt
  • 3 oua
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita nucusoara
  • 1 praf de sare
  • 170 g zahar brun
  • 80 g zahar alb
  • 1 lingurita extract de vanilie

Crema

    Instructiuni

    • Intr-un bol am amestecat faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, sarea, si nucusoara. Separat am batut untul si zaharul pana cand a devenit pufos apoi am adaugat unul cate unul ouale si am mixat pentru 3 minute. Am adauga in aceasta compozitie vanilia, apa si morcovii (dati prin razatoare) si am mixat pentru inca 2 minute. Apoi am amestecat faina cu mixul de morcovi si am adaugat nucile, migdalele, caju-ul si mixul de seminte (pe care le-am tinut in cuptor pentru 10 minute).
    • Am impartit compozitia in doua parti egale si am bagat in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute.
    • Pentru crema am mixat mascarpone cu zaharul apoi am adaugat extractul de vanilie.
    • Am montat tortul si l-am lasat "dezbracat" ornandu-l doar cu cateva bomboane de cocos.
    Follow:

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *